Afhaalpunt oesters

diverse soorten oesters op bestelling

De liefhebbers van oesters kunnen voortaan op vrijdag, zaterdag en zondag in De Zevensterre terecht voor het aankopen van deze zilte lekkernij. U kunt uw keuze maken uit ons gevarieerd aanbod en de gewenste hoeveelheid.

Opgelet: bestellen voor donderdag 10u voor afhaling tijdens het weekend.

Gelieve bij het bestellen aan te geven of u deze gesloten of gekraakt wenst! (Openen = € 0.10 extra)

Speciaal voor u kunnen wij deze op bestelling kraken, indien gewenst. Hoe langer ze volledig gesloten blijven hoe beter uiteraard, als u ze dus zelf kunt openen is dit altijd aan te raden

Europees oestermandje

2ST WILD ATLANTIC

2ST FINE DE CLAIR

2ST OESTERIJ SPECIAL 

14,00 €

 

Oisri Mor - Diepe Ierse creusen nr3

Oisri / Mor oester 12 stuks nr3. Deze mooie volle Specials worden gekweekt aan de westkust van Ierland bij Cromane. Dit gebied staat wereldwijd bekend om de goede kwaliteit en volle, romige oesters. De Oisrí heeft een prachtig gekleurde gestreepte schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup. De schelp heeft een gelijkmatige vorm die ontstaat door het ambachtelijke handwerk van de Ierse oesterkwekers. In de smaak zit appel en komkommer, met een vleugje hazelnoot. Zoet en zilt tegelijk.

12 stuks - 35,70 €

24 stuks - 64,50 €

48 stuks - 122,00 €

Grevelingen - Zeeuwse creusen special 

De Grevelingen Creuse wordt ook wel Zeeuwse Creuse Special genoemd. Deze zalige delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De unieke voedselrijkdom van het Grevelingenmeer geeft deze oester haar bijzondere smaak. Door de cocktail van algenaroma’s, de vele zonuren die Zeeland rijk is en het zuivere water is de Grevelingen een ideaal gebied voor de oesterkweek. De Grevelingen Creuse heeft een diepe kom en een ovale, grillige schelp. De unieke smaak van deze volle en romige oester is een ware smaaksensatie.

nr 2 12 stuks - 23,60 €

nr 2 24 stuks - 43,70 €

nr 2 48 stuks - 80,60 €

nr 3 12 stuks - 23,60 €

nr 3 24 stuks - 43,70 €

nr 3 48 stuks - 80,60 €

Brise Miche - Franse creusen

Stevig, vlezig en zacht met een buitengewoon lange nasmaak. Zilte smaak met kruidig aroma.

M3 - 24 stuks - 47,30 €

M3 - 48 stuks - 87,10 €

Speciales Gillardeau - Franse creusen

De parel onder de diepe oesters! De schelp is mooi wit en van prachtig parelmoer. De smaak is kruidig en zoet en zout tegelijk met een

hazelnootaroma. De oester is harmonieus vlezig, net als een biefstuk mals en krokant tegelijk.​

M3 - 24 stuks - 79,40 € €

M3 - 48 stuks - 154,00 €

Juizette la Reveuse - Fine de Claire

Deze oesters waren al in trek onder Franse gastronomen in de 17e eeuw. De Fine de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste 'affinage' heeft doorgebracht in de claires. Deze claires, die in open verbinding met de zee staan, zijn afsluitbare ondiepe bassins die in het verleden vooral werden gebruikt voor zoutwinning. Door de affinage in deze claires zijn de oesters sterker en iets zoeter van smaak. De Fines de Claires liggen een tot drie maanden met een maximale dichtheid van 20 oesters per vierkante meter in de claire en hebben een vleespercentage tussen de 6,5 en 10,5%

nr 3 12 stuks - 20,20 €

nr 3 24 stuks - 35,00 €

nr 3 48 stuks - 62,00 €

Speciales de claire - Franse creuse

 Deze gekende Franse oestersoort heeft zijn laatste ‘affinage’ (rijpingsproces) doorgebracht in de claires. Deze oester blijft langer in de claires liggen dan de meeste van haar voorgangers, namelijk 2 tot 6 maanden met een maximale dichtheid van 10 oesters per vierkante meter. Zo krijgt hij de kenmerkende ronding en diepte.

nr 3 24 stuks - 51,10 €

Nova Scotia - Canadese creuse

Top Canadese oesters met een excellente smaak!

50 stuks - 94,10 €

Oesterij special creuse

Een diepe oester uit de Oosterschelde.

De oesterkweek in Nederland wordt gekenmerkt door zijn bodemkweek voor de platte Imperial oesters. In de jaren '70/'80 is er echter ook begonnen met de kweek van Creuses op de kweekpercelen. Eerst alleen op de bodem en later ook op zogenaamde oestertafels. We zien dat we door het kweken van deze oesters op tafels, een mooie diepe gelijkmatige vorm kunnen creëren, de bodemoesters zijn iets ruwer en grilliger. Op speciaal ingerichte locaties wordt deze Oesterij Special vooral in hangende manden gekweekt. De groei gaat iets langzamer omdat deze door de golven wordt geremd. Hierdoor is de oester meestal al 3 à 4 jaar oud voordat deze gereed is voor consumptie.

nr3 48 stuks - 103,50 €

Rock wild Atlantic - Ierse creuse
Unieke complexe smaak voor de echte oesterliefhebber en kenner; zilt en krachtig, met een lange nasmaak.

Wild Atlantic Oyster is het label van de vier oesterkwekers in de Sligo Bay aan de Ierse Noordwestkust.
De Sligo Bay heeft vele open verbindingen met de zee en biedt zo de ideale omstandigheden voor het kweken van oesters. De oester worden opgekweekt vanuit hun eigen hatchery.

nr 3 12 stuks - 24,20 €

nr 3 24 stuks - 42,30 €

nr 3 48 stuks - 77,40 €

Hoe bestellen?

- graag tijdig bestellen per e-mail naar info@zevensterre.be met vermelding van naam, 

   aantal personen, afhaaluur en telefoonnummer en in het onderwerp "bestelling afhaal + de datum".
   Gelieve tijdig te bestellen: op = op!

Afhalen & leveren

- Afhalen kan iedere dag tussen 10u30 en 12u / 17u30 en 18u in De Zevensterre.

   Lukt dit niet? Geen probleem, geef ons een seintje en we lossen dit op!
   Op zaterdag, zondag en feestdagen graag enkel afhaling in de voormiddag.

- Wij leveren aan huis in Laarne / Kalken bij mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.
   De levering gebeurt in de late voormiddag.
- Voor ieders veiligheid is er een max. van 2 personen toegelaten in de zaak...
- Gelieve zoveel mogelijk met bancontact te betalen.

Varia

- Wij zijn heel erg afhankelijk van de (soms gebrekkige) aanvoer van onze leveranciers. Mocht het zijn dat een

    bepaald product niet te verkrijgen is, dan zal dit vervangen worden door een  volwaardig alternatief.

- Alle gerechten zitten verpakt in wegwerpmateriaal en kunnen eenvoudig opgewarmd worden.

- Alle gerechten zijn vers gemaakt, kunnen 2 dagen bewaard worden in de koelkast en kunnen perfect ingevroren

   worden.

Meer info nodig?

-Bel 0487/625292 (Dominique)

Gasthof De Zevensterre Zevensterstraat 34 9270 Laarne

info@zevensterre.be I 09 369 27 18

KBO: BE 0897.364.519

©2020 BVBA De Zevensterre