Banner feestdagen 2021.png

Heerlijke all-in feestmenu's voor kerst & nieuw

Kerst - 24 & 25 december - VOLZET

Dit jaar zorgen we met de kerstdagen voor een all-in feestmenu van hapjes tot nagerecht.
Geen stress dus, maar gewoon voetjes onder de gezellige kersttafel.
 

***

Enkele lekkere hapjes:
 

  • Gerookte paling met Pink Lady appel, zure room & zalmkaviaar

  • Mousse van Breydelham met Tierenteynmosterd

  • Quiche met zalm en broccoli

  • Ovenhapje met kabeljauw & tuinkruiden

  • Dadeltje in spek
     

***

Wintersoepje met pastinaak & knolselder / gerookte forelsnippers & kervel + broodjes en boter
 

***

Ovenpannetje met scampi, fijne groentjes & een duivels sausje
 

***

Kerstkalkoen met peperroomsaus, witloofstronkje, boontjes in spekjasje, gebakken appeltjes, jong worteltje & aardappelgratin
 

***

Kerstroulade met banaan, bittere chocolade, dulce de lêche en macademia

40 € / persoon

 

Belangrijke informatie:
 

  • Deze menu is enkel in zijn geheel te verkrijgen en niet aanpasbaar aan speciale wensen (sorry hiervoor!).

  • Graag bestellen voor maandag 20 december 12u.

  • Af te halen op 24 december (ook de menu voor kerstdag - deze is vers bereid!) van 14u tot 16u - geen levering mogelijk.

  • Alles wordt vers bereid, netjes verpakt en gekoeld meegegeven.

  • Voor meegegeven materiaal wordt een waarborg gevraagd.

  • Betalen kan bij afhaling (contant / bancontact / payconiq).

*** Gelieve bij het uitchecken als afhaalmoment 24 december 12u te kiezen, maar de afhaling gaat door tussen 14u en 16!

Oudejaarsavond 31 december en Nieuwjaarsdag 1 januari - VOLZET

 

Dit jaar zorgen we met de eindejaarsdagen voor een all-in feestformule van hapjes tot nagerecht.
Geen stress dus, maar gewoon voetjes onder de gezellige feesttafel.

***

Enkele lekkere hapjes:
 

  • Tabouleh met geitenkaasje & gerookte ham

  • Carpaccio van Sint-Jakobsvrucht

  • Quiche met prei en spekjes

  • Ovenhapje met kalfszwezerik & dragon

  • Mini garnaalkroketje
     

***

Velouté van courgette, kokos en citroengras / scampi & kokkeltjes + broodjes en boter
 

***

Zeeduivel met pancetta, knolselderij, sinaasappel & dille
 

***

Parelhoen met bospaddenstoelen, gepocheerd peertje, witloofstronkje, savooi met chorizo, geglaceerde worteltjes & aardappelrösti
 

***

Proeverij van hoevekaas met vijgenchutney & nootjes
 

***

Creatie van witte chocolade, passievrucht en amandelmelk

50 € per persoon

 

Belangrijke informatie:
 

  • Deze menu is enkel in zijn geheel te verkrijgen en niet aanpasbaar aan speciale wensen (sorry hiervoor!).

  • Graag bestellen voor maandag 27 december 12u.

  • Af te halen op 31 december (ook de menu voor nieuwjaarsdag - deze is vers bereid!) van 14u tot 16u - geen levering mogelijk.

  • Alles wordt vers bereid, netjes verpakt en gekoeld meegegeven.

  • Voor meegegeven materiaal wordt een waarborg gevraagd.

  • Betalen kan bij afhaling (contant / bancontact / payconiq).

*** Gelieve bij het uitchecken als afhaalmoment 31 december 12u te kiezen, maar de afhaling gaat door tussen 14u en 16!

Kindermenu Kerst & Nieuw - Volzet

Met de eindejaarsfeesten vergeten we zeker de allerkleinsten niet!
 

Feestelijke kinderhapjes

***

Tomatensoep met balletjes

***

Kippenboutjes met verse appelmoes en gebakken aardappeltjes

***

Chocolademousse

25 € per persoon

Belangrijke informatie:

  • Deze kindermenu is enkel in zijn geheel te verkrijgen en niet aanpasbaar aan speciale wensen (sorry hiervoor!).

  • Graag bestellen voor maandag 20 december 12u (kerst) en maandag 27 december 12u (oud & nieuw).

  • Af te halen op 24 december en 31 december (ook de menu voor kerst- en nieuwjaarsdag - deze is vers bereid!) van 14u tot 16u - geen levering mogelijk.

  • Alles wordt vers bereid, netjes verpakt en gekoeld meegegeven.

  • Voor meegegeven materiaal wordt een waarborg gevraagd.

  • Betalen kan bij afhaling (contant / bancontact / payconiq).

*** Gelieve bij het uitchecken als afhaalmoment 24 of 31 december 12u te kiezen, maar de afhaling gaat door tussen 14u en 16!

Koud vis- en vleesbuffet Kerst en Nieuw - volzet

Een mooi ogende koude vis- en vleesschotel, te verkrijgen op 24/12, 25/12, 31/12 en 1/01 met:

zalm belle-vue
tomaat-garnaal
diepe oester
gerookte zalm
gerookte heilbot
gerookte forel
gerookte makreel
gamba's
eitje
Italiaanse gedroogde ham met vijgen en meloen
rolletje beenham met asperges
Rosbief met geroosterde pijnboompitjes, pesto & rucola
ceasarsalade met gegrilde kip
wildpastei met ajuincompote


salades
rauwkostgroentjes
aardappel- en pastasalade
sausjes
broodjes


Vanaf 2 personen
35 € per persoon

Belangrijke informatie:

  • Dit buffet is enkel in zijn geheel te verkrijgen en niet aanpasbaar aan speciale wensen (sorry hiervoor!).

  • Graag bestellen voor maandag 20 december 12u (kerst) of maandag 27 december 12U (Nieuwjaar).

  • Let op, de buffetten voor kerstdag en nieuwjaarsdag dienen respectievelijk op 24/12 en 31/12 tussen 14u en 16u afgehaald te worden. Op kerstdag en nieuwjaarsdag zelf is afhaling niet mogelijk.

  • Alles wordt vers bereid, netjes verpakt en gekoeld meegegeven.

  • Voor meegegeven materiaal wordt een waarborg gevraagd.

  • Betalen kan bij afhaling (contant / bancontact / payqonic).


*** Gelieve bij het uitchecken als afhaalmoment 24 of 31 december 12u te kiezen, maar de afhaling gaat door tussen 14u en 16!

Onze wijnselectie Kerst & Nieuwjaarsmenu
ism BistroB

Onze selectie bij de hapjes

Bubbels:
Champagne Guy de Forez (Brut Nature) - €25
Deze topchampagne is gemaakt van 100% Pinot Noir en bevat geen restsuikers meer.
Perfect om feestelijk te starten.

Royal De Jarras – Blanc de Blancs - €11
Heerlijk parelende Blanc de Blancs gemaakt door de keldermeesters van het gekende
huis Pommery

Prosecco Paladin - €11
Voor wie het graag net iets minder “Brut” heeft, serveren we deze heerlijke prosecco met
licht zoete afdronk.

Witte ‘starters’ wijn:


OVNI – Domaine J.Mourat – Loire – 2020 - €11
Voor wie niet van bubbels houdt stellen we onze prachtige Loire wijn voor.
Een zeldzame blend van Sauvignon met daarbij een beetje Chardonnay, zorgt ervoor dat deze wijn perfect aansluit bij de waaier van hapjes. (deze wijn kan ook bij de soep worden gedronken)

Onze selectie bij het voorgerecht - ovenpannetje of zeeduivel

Anne de Joyeuse “Chardonnay original” – 2020 - €14
Een klassieke Chardonnay, zoals het hoort. Heerlijke aroma’s van rijp fruit in combinatie met de zes maanden vatrijping op Franse eik, zorgen voor een heerlijke afdronk. De perfecte begeleider bij uw voorgerecht.

Onze selectie bij het hoofdgerecht – Kerstkalkoen of parelhoen

Lacroix - Bordeaux Superieur - 2015 - €12
Deze rode wijn van Chateau Lacroix is gemaakt van Merlot en Cabernet Franc. Aroma's van veel rood fruit en een lichte eik lagering zorgen ervoor dat deze mooi zal aansluiten bij het hoofdgerecht.

 

Chateau Beauchêne - Premier Terroir - Côtes du Rhône - 2018 - €14
Een mooie mix van de drie klassieke Rhône druiven (Grenache, Syrah en Mourvèdre) zorgen hier voor een wijntje met de nodige body. Voor wie graag een wat steviger wijntje met tannines heeft is dit de perfecte keuze. Zeker een aanrader bij de kerstkalkoen waarbij deze topper de pepersaus ongetwijfeld uitstekend zal ondersteunen!

 

Les Brulières De Beychevelle - Haut Médoc - 2016 - €26

Elegant & Subtiel! Deze oer klassieker van het Franse kasteel Beychevelle is alles wat je nodig hebt voor een smakelijk diner in stijl te begeleiden.

 

* Deze drie bovenstaande wijnen kunnen perfect worden doorgeschonken bij eventuele kazen nadien.

Onze selectie bij het dessert

Banyuls Rimage "Les Clos de Paulilles" - Banyuls - 2017 - €19
Deze Banyuls is gemaakt van 100% Grenache Noir. Dit is een zoete, kruidige rode dessertwijn die het best licht gekoeld tot zijn recht komt. Achttien maanden rijping alvorens de botteling zorgen voor intense aroma's van gedroogde vruchten, koffie, cacao, rode vruchten, vijgen., enz. Hierdoor gaat deze heerlijke fles ideaal samen bij desserts met chocolade, kaasschotels of gewoon als digestief.


U kunt deze wijnen bestellen via mail naar info@zevensterre.be