Kaas: jong versus belegen


Het is altijd leuk om iets nieuws of interessants over onze favoriete lekkernijen te ontdekken. Vandaag leren we "jong versus belegen" bij kaas!


Eén van de manieren waarop kazen worden ingedeeld is volgens rijping. De duur van het rijpingsproces bepaalt niet alleen de smaak, maar ook het aroma en de textuur. Hoe korter de rijpingstijd, hoe zachter en smeuïger de kaas. Belegen en oude kazen hebben langer gerijpt en smaken sterker door.

  • Ongerijpte of verse kaas: 1 dag

  • Jonge kaas: 4-6 weken

  • Jong belegen kaas: 8 weken

  • Half belegen kaas: 3 maanden

  • Belegen kaas: 6 maanden

  • Oude kaas : 10 maanden of langer

Het water in de mond gekregen bij deze weetjes? Klik dan snel hier!


80 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Blog

25 juni - BBQ à volonté I Iedere zondag (vanaf 27/6) - Zondagsontbijt @ De Zevensterre I

10 juli - Verrassingsbuffet à volonté I 17 juli - Mosselen à volonté I

Check onze Eventkalender voor meer info!