Search
  • Dominique Valcke

Kaas: jong versus belegen


Het is altijd leuk om iets nieuws of interessants over onze favoriete lekkernijen te ontdekken. Vandaag leren we "jong versus belegen" bij kaas!


Eén van de manieren waarop kazen worden ingedeeld is volgens rijping. De duur van het rijpingsproces bepaalt niet alleen de smaak, maar ook het aroma en de textuur. Hoe korter de rijpingstijd, hoe zachter en smeuïger de kaas. Belegen en oude kazen hebben langer gerijpt en smaken sterker door.

  • Ongerijpte of verse kaas: 1 dag

  • Jonge kaas: 4-6 weken

  • Jong belegen kaas: 8 weken

  • Half belegen kaas: 3 maanden

  • Belegen kaas: 6 maanden

  • Oude kaas : 10 maanden of langer

Het water in de mond gekregen bij deze weetjes? Klik dan snel hier!


58 views

Blog

Gasthof De Zevensterre Zevensterstraat 34 9270 Laarne

info@zevensterre.be I 09 369 27 18

KBO: BE 0897.364.519

©2020 BVBA De Zevensterre