top of page

Kaas: jong versus belegen

Foto van schrijver: Dominique ValckeDominique Valcke

Het is altijd leuk om iets nieuws of interessants over onze favoriete lekkernijen te ontdekken. Vandaag leren we "jong versus belegen" bij kaas!


Eén van de manieren waarop kazen worden ingedeeld is volgens rijping. De duur van het rijpingsproces bepaalt niet alleen de smaak, maar ook het aroma en de textuur. Hoe korter de rijpingstijd, hoe zachter en smeuïger de kaas. Belegen en oude kazen hebben langer gerijpt en smaken sterker door.

  • Ongerijpte of verse kaas: 1 dag

  • Jonge kaas: 4-6 weken

  • Jong belegen kaas: 8 weken

  • Half belegen kaas: 3 maanden

  • Belegen kaas: 6 maanden

  • Oude kaas : 10 maanden of langer

Het water in de mond gekregen bij deze weetjes? Klik dan snel hier!


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Blog

Gasthof De Zevensterre

Zevensterstraat 34 9270 Laarne

info@zevensterre.be I 09 369 27 18

KBO: BE 0897.364.519

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter

©2025 BVBA De Zevensterre

bottom of page